Arbois in Montagnes du Jura - het Franse Juragebergte.

De provincie Gerona is de eerste Spaanse provincie bij de passage van de grens met Frankrijk.

Booking.com heeft een aanbod van meer dan 2.330.186 accommodaties over de hele wereld.

Kreta is het grootste en meest zuidelijke eiland van Griekenland. Het heeft voor ieder wat wils.

Manamah of Manama (Arabisch: المنامة, al-Manāmah) is de hoofdstad van Bahrein en is gelegen aan de Perzische Golf, ten noordoosten van het Bahrein-eiland. Het is de grootste stad van Bahrein.

Het aantal inwoners bedraagt ongeveer 155.000, ruwweg een kwart van de volledige bevolking van Bahrein. Manamah werd vermeld in islamitische geschriften daterend uit 1345 of eerder. Het werd overgenomen door de Portugezen in 1521 en daarna door de Perzen in 1602. Sinds 1783 wordt het met korte onderbrekingen, door de dynastie van al-Khalifa bestuurd. Manamah werd tot vrijhaven benoemd in 1958, en werd in 1971 de hoofdstad van het toen onafhankelijk geworden Bahrein.

Voor meer informatie zie ook onder de kaart

JavaScript must be enabled in order for you to use Google Maps.
However, it seems JavaScript is either disabled or not supported by your browser.
To view Google Maps, enable JavaScript by changing your browser options, and then try again.

De economische basis voor Manamah is dezelfde als die van Bahrein als geheel: aardolie, olieraffinage, visserij en het parelduiken. Er is een internationale luchthaven op het eiland Al Muharraq, waarmee de stad is verbonden via een verhoogde weg. In Manamah bevindt zich ook de Universiteit van Bahrein, die in 1986 werd opgericht en het Bahrain World Trade Center, dat met zijn 240 meter het hoogste gebouw van de stad is.


Veilig, snel, vertrouwd

Booking.com

Andere citymaps