Arbois in Montagnes du Jura - het Franse Juragebergte.

De provincie Gerona is de eerste Spaanse provincie bij de passage van de grens met Frankrijk.

Booking.com heeft een aanbod van meer dan 2.330.186 accommodaties over de hele wereld.

Kreta is het grootste en meest zuidelijke eiland van Griekenland. Het heeft voor ieder wat wils.

Chisinau is de hoofdstad van Moldavië. De stad telde in 2005 circa 592.600 inwoners. Chisinau is in vijf districten verdeeld: Centru, Botanica, Buiucani, Rîscani en Ciocana. De stad telt vele onderwijsinstellingen en verschillende theaters en musea.

De stad ligt aan de rivier Bâc. Nabij Chisinau bevindt zich één van twee internationale luchthavens in Moldavië internationale luchthaven van Moldavië: Chișinău International Airport. De tweede internationale luchthaven in Moldavië is in Bălți - Luchthaven Bălţi-Leadoveni

Districten:

    Botanica
    Buiucani
    Centru
    Ciocana
    Rîscani

Chisinau is gesticht in de 15e eeuw, toen het bij Vorstendom Moldavië hoorde. In de 16e eeuw behoorde het tot het Ottomaanse Rijk, tot het in 1812 Russisch werd. Tussen 1918 en 1940 was de stad Roemeens; daarna nam de Sovjet-Unie het over.

Op 19 april 1902 was Chisinau het toneel van een massale pogrom. Deze pogrom werd van hogerhand georganiseerd om te proberen de anti-tsaristische, revolutionaire stemming in het land "in goede banen te leiden". Minister van Binnenlandse Zaken Plehwe legde de pogrom dan ook uit als "een spontaan protest van het tsarengetrouwe volk tegen het hoge aandeel van de joden in de revolutionaire beweging tegen tsaar en monarchie".

Demografie

In 2007 was de populatie van de stad rond de 647.000, bestaande uit:

    67,6% Moldaviërs
    13,9% Russen
    8,3% Oekraïners
    4,5% Roemenen
    1,2% Bulgaren
    0,9% Gagaoezen
    0,8% Armeniërs
    3,5% Overig


Veilig, snel, vertrouwd

Booking.com

Andere citymaps