Arbois in Montagnes du Jura - het Franse Juragebergte.

De provincie Gerona is de eerste Spaanse provincie bij de passage van de grens met Frankrijk.

Booking.com heeft een aanbod van meer dan 2.330.186 accommodaties over de hele wereld.

Kreta is het grootste en meest zuidelijke eiland van Griekenland. Het heeft voor ieder wat wils.

Nairobi is de hoofdstad en grootste stad van Kenia. De stad ligt aan de gelijknamige rivier op 1.661 meter hoogte in het zuiden van het land. De naam komt van het Masai Ewaso Nyirobi, dat koele wateren betekent.

De oppervlakte is ongeveer 150 km² en het aantal inwoners bedraagt 2.864.667 (in de agglomeratie 3.778.742). De meest gesproken talen zijn Swahili, Kikuyu en Engels. De gemeente Nairobi heeft binnen Kenia de status van een provincie.

Nairobi werd in 1899 gesticht als een bevoorradingsdepot voor de Ugandaspoorweg die werd aangelegd tussen Mombassa en Oeganda. In 1905 kreeg het de status als hoofdstad van de provincie Nairobi. De stad werd aan het begin van de 20e eeuw geheel herbouwd, nadat hij was getroffen door de pest en was platgebrand. Daarna bleef de stad groeien. Nairobi werd in 1907 de hoofdstad van het Brits Oost-Afrikaans Protectoraat en bleef hoofdstad toen Kenia in 1963 onafhankelijk werd.

In augustus 1998 pleegde de terroristische organisatie Al Qaida een bomaanslag op de Amerikaanse ambassade in Nairobi.Voor meer informatie zie ook onder de kaart

JavaScript must be enabled in order for you to use Google Maps.
However, it seems JavaScript is either disabled or not supported by your browser.
To view Google Maps, enable JavaScript by changing your browser options, and then try again.


Nairobi heeft een internationale luchthaven, Jomo Kenyatta International Airport. Het is de grootste luchthaven van Oost- en Centraal-Afrika. In 2006 verwerkte het 4,4 miljoen reizigers. Onder meer de KLM, Kenya Airways en British Airways landen hier. De luchthaven is bereikbaar per taxi, bus en pendelbus. In Kenia bevinden zich ook nog twee andere internationale luchthavens: één in Mombassa en één in Eldoret.

Wilson Airport is een klein drukbezocht vliegveld in het zuiden van Nairobi. Het werd in de jaren '30 en '40 van de 20e eeuw voor tussenlandingen op de route van Southen werden uitgevoerd. Wilson Airport is nog steeds in gebruik als vliegveld voor het gebruik van kleinere vliegtuigen, bijvoorbeeld voor het vervoer van toeristen. De internationale hulporganisatie Missionary Aviation Fellowship heeft hier een basis, vanwaaruit hulpvluchten worden uitgevoerd.


Veilig, snel, vertrouwd

Booking.com

Andere citymaps