Arbois in Montagnes du Jura - het Franse Juragebergte.

De provincie Gerona is de eerste Spaanse provincie bij de passage van de grens met Frankrijk.

Booking.com heeft een aanbod van meer dan 2.330.186 accommodaties over de hele wereld.

Kreta is het grootste en meest zuidelijke eiland van Griekenland. Het heeft voor ieder wat wils.

Asunción (volledige naam: Nuestra Señora Santa María de la Asunción) is de hoofdstad van Paraguay. De stad heeft een inwonertal van ca. 500.000 (1992).

De agglomeratie met de naam Gran Asunción, omvat de steden San Lorenzo, Fernando de la Mora, Lambaré, Luque, Mariano Roque Alonso, Ñemby and Villa Elisa en heeft bijna 1,9 miljoen inwoners. Het is de zetel van de overheid, de belangrijkste haven en het industrieel en cultureel centrum van het land. De stad ligt aan de rivier de Paraguay. Het Spaanse woord asunción betekent assumptie/aanname/opneming in het Nederlands. Het verwijst naar de Maria-Tenhemelopneming; de volledige naam betekent Onze Dame, de Heilige Maria van de Opneming.

Voor meer informatie zie ook onder de kaart

JavaScript must be enabled in order for you to use Google Maps.
However, it seems JavaScript is either disabled or not supported by your browser.
To view Google Maps, enable JavaScript by changing your browser options, and then try again.

De stad werd gesticht in 1537 door Juan de Salazar, waarmee het één van de oudste steden van het Zuid-Amerikaanse continent is. Het kreeg al snel de bijnaam Madre de ciudades (Moeder der steden), omdat vanuit hier vele koloniale expedities vertrokken. De stad werd het centrum van een grote Spaanse koloniale provincie bestaande uit delen van Brazilië, het huidige Paraguay en noordoostelijk Argentinië. In 1731 vond onder leiding van Juan de Ayolas een opstand tegen de Spaanse overheersing plaats. De opstand faalde,, maar het wakkerde wel het onafhankelijkheidsstreven aan onder de criollos, mestiezen en indianen. In 1811 werd de onafhankelijkheid van Paraguay gerealiseerd.

Carlos Antonio López werd president van Paraguay. Hij liet een nieuw economisch beleid uitvoeren. Er werden wegen in het land gemaakt en de straten kregen namen. Er werden meer dan 400 scholen gesticht en er werden fabrieken gebouwd. Asunción had de eerste spoorwegdienst van Zuid-Amerika.

Nadat López stierf werd zijn zoon Francisco Solano López president en leidde het land de rampzalige Oorlog van de Drievoudige Alliantie in die 5 jaar duurde.

Asunción werd bezet door Braziliaanse troepen. Vele historici hebben beweerd dat deze oorlog een neergang van de stad en het land heeft veroorzaakt, waarvan die nooit hersteld zijn; twee derde van de bevolking van het land werd afgeslacht. De vooruitgang is in ieder geval sindsdien enorm vertraagd; de economie heeft zich constant in stagnatie bevonden.

Een van de meest dramatische gebeurtenissen in de recente geschiedenis was de grote supermarktbrand in augustus 2004, waarbij tenminste 446 mensen omkwamen. Het grote aantal slachtoffers was voor een groot te wijten aan de door bewakers (op bevel van de eigenaar van de supermarkt) gesloten nooduitgangen om te voorkomen dat mensen niet zouden betalen.

Asunción is de zetel van de regering, belangrijkste luchthaven en economisch en cultureel centrum van Paraguay. De belangrijkste industrieën zijn textiel en tabak.

De stad kent een aantal opmerkelijke gebouwen, waaronder het Panteón Nacional – een kleinere versie van het Hôtel des Invalides – waar de nationale helden begraven zijn. Daarnaast zijn het Catedral Metropolitana en de Casa de Independicia voorbeelden van het koloniale erfgoed. De oude koloniale stad is grotendeels verdwenen in de jaren 70 en 80 van de 20e eeuw door renovatie.
 


Veilig, snel, vertrouwd

Booking.com

Andere citymaps