Arbois in Montagnes du Jura - het Franse Juragebergte.

De provincie Gerona is de eerste Spaanse provincie bij de passage van de grens met Frankrijk.

Booking.com heeft een aanbod van meer dan 2.330.186 accommodaties over de hele wereld.

Kreta is het grootste en meest zuidelijke eiland van Griekenland. Het heeft voor ieder wat wils.

Bridgetown is de hoofdstad van het Caribische eiland Barbados. De stad zelf heeft zo'n 7000 inwoners maar met de hele agglomeratie meegerekend staat de teller op ongeveer 96.000 inwoners. Daarmee is Bridgetown de grootste plaats op het eiland.

Toen de eerste Europese kolonisten naar Barbados kwamen, troffen zij hier geen inheemse bevolking. Wel vonden ze een primitieve brug die over de rivier was gebouwd. In de buurt van deze brug werd een stad gebouwd die als bijnaam Bridgetown kreeg. Na verloop van tijd werd deze bijnaam de officiële naam van de stad.

Bridgetown werd in 1628 gesticht als Britse kolonie met de naam Town of Saint Michael (dorp van St.-Michael). Voor die tijd leefden hier waarschijnlijk Arowakindianen maar deze waren destijds al verdwenen. Van 1800 tot 1885 was Bridgetown de hoofdstad van de Britse Bovenwindse Eilanden. In 1966 werd Barbados onafhankelijk.

Het centrum van Bridgetown straalt een sterk Londense sfeer uit.

Door de stad loopt de Constitution River. Aan de monding ligt de Chamberlain Bridge. Hier is ook het National Heroe´s Square (vroeger heette het Trafalgar Square) te vinden. Hier staat het parlementsgebouw waarin de beide kamers van het parlement gevestigd zijn. Ook staat er een standbeeld van Horatio Nelson. Dit beeld is ouder dan Nelson's Column in Londen.

Vanaf dit plein begint Broad street. Dit is de belangrijkste straat waar een groot aantal winkels en bankfilialen te vinden zijn.

Elk jaar wordt de Grand Kadooment Carnival Parade gehouden. Dit is een bonte optocht langs Spring Garden Highway.

Bridgetown beschikt ook over een jachthaven.
 


Veilig, snel, vertrouwd

Booking.com

Andere citymaps