Arbois in Montagnes du Jura - het Franse Juragebergte.

De provincie Gerona is de eerste Spaanse provincie bij de passage van de grens met Frankrijk.

Booking.com heeft een aanbod van meer dan 2.330.186 accommodaties over de hele wereld.

Kreta is het grootste en meest zuidelijke eiland van Griekenland. Het heeft voor ieder wat wils.

Georgetown is de hoofdstad van het Zuid-Amerikaanse land Guyana. De stad heeft ongeveer 250.000 inwoners en ligt aan de Atlantische Oceaan aan de monding van de Demerara-rivier.

Via de haven van Georgetown wordt onder andere goud, suiker, rijst en bauxiet geëxporteerd. In Georgetown is een universiteit gevestigd (UG University of Guyana).

Voor meer informatie zie ook onder de kaart

JavaScript must be enabled in order for you to use Google Maps.
However, it seems JavaScript is either disabled or not supported by your browser.
To view Google Maps, enable JavaScript by changing your browser options, and then try again.

Georgetown is gesticht tijdens de Franse bezetting van de kolonie Essequibo en Demerara, van 1781 tot 1784, en heette toen Longchamps. Na de teruggave van de kolonie aan de Nederlanders werd de stad omgedoopt tot Stabroek, naar Nicolaes Geelvinck (1732 — 1787), Heer van Stabroek, die Opperbewindhebber van de WIC was.
De kolonie Essequibo en Demerara werd van 1796 tot 1802 en later van 1803 tot 1814 bezet door Britse troepen. In 1812 kreeg de stad haar huidige naam, Georgetown, naar de Britse koning George III. In 1814 werden de koloniën officieel overgedragen aan het Verenigd Koninkrijk.

In het huidige Georgetown zijn nog verwijzingen naar de Vlaamse stadsnaam te vinden. Zo heet de grote markt bij de haven Stabroek Market, en een groot dagblad heet The Stabroek News.


Veilig, snel, vertrouwd

Booking.com

Andere citymaps