Arbois in Montagnes du Jura - het Franse Juragebergte.

De provincie Gerona is de eerste Spaanse provincie bij de passage van de grens met Frankrijk.

Booking.com heeft een aanbod van meer dan 2.330.186 accommodaties over de hele wereld.

Kreta is het grootste en meest zuidelijke eiland van Griekenland. Het heeft voor ieder wat wils.

Sanaa is de hoofdstad van Jemen. De bevolking bedraagt ruim 1,7 miljoen inwoners. Sanaa bestaat als stad sinds de derde eeuw, maar vermoedelijk bevonden zich op deze plek oudere nederzettingen. Volgens de legende is de stad door Noachs zoon Sem gesticht.

Voor meer informatie zie ook onder de kaart

JavaScript must be enabled in order for you to use Google Maps.
However, it seems JavaScript is either disabled or not supported by your browser.
To view Google Maps, enable JavaScript by changing your browser options, and then try again.

Het was de hoofdstad van de Himjarieten (sinds 520) en in de 6e eeuw werd om de streek gevochten door zowel Perzië als Abessinië (Ethiopië). Toen de Abessiniërs er de macht hadden, werd met hulp van keizer Justinianus I er een grote kathedraal gebouwd, de grootste ten zuiden van de Middellandse Zee.

In 628 werd Jemen door het Arabische Rijk van Mohammed veroverd. Mohammed zelf zou de bouw hebben begeleid van de eerste moskee.

In 1517 werd Sanaa een autonoom sultanaat, van verre gecontroleerd door het Ottomaanse Rijk. Pas aan het eind van de 19e eeuw kwam er direct Ottomaans bestuur dat een moderniseringsprogramma op touw zette. Van 1904 tot 1948 werd het de stad van imam Yahya bin Mohammed, die een zekere mate van autonomie kende. Zijn zoon Ahmed ibn Yahya regeerde van 1948 tot 1962.

Na diens dood scheidde het noorden van Jemen zich af en brak er een burgeroorlog uit, waarbij de stad ook schade opliep.

De binnenstad van Sanaa is door UNESCO in 1988 tot Werelderfgoed verklaard.


Veilig, snel, vertrouwd

Booking.com

Andere citymaps