Arbois in Montagnes du Jura - het Franse Juragebergte.

De provincie Gerona is de eerste Spaanse provincie bij de passage van de grens met Frankrijk.

Booking.com heeft een aanbod van meer dan 2.330.186 accommodaties over de hele wereld.

Kreta is het grootste en meest zuidelijke eiland van Griekenland. Het heeft voor ieder wat wils.

Guatemala-Stad (Spaans: Ciudad de Guatemala, volledige naam: La Nueva Guatemala de la Asunción) is de hoofdstad en tevens grootste stad van Guatemala. Het heeft een bevolking van 1.675.589 (1990) miljoen (2,5 miljoen met voorsteden).

Het is op Mexico Stad na de grootste stad van Centraal-Amerika. Guatemala-Stad is al meer dan 200 jaar de onbetwiste administratieve, economische en culturele hoofdstad van het land. Agrarische handelsproducten: koffie, zeep en bananen. Met de ligging op 1.500 m boven zeeniveau is het de hoogste hoofdstad van Centraal-Amerika. De stad groeit exponentieel: werkzoekenden komen uit de omringende steden en dorpen toegestroomd. De verpaupering en milieuvervuiling nemen dag na dag toe. Guatemala-Stad is gelegen in een vallei in het zuiden van het land, waardoor luchtvervuiling vaak in de stad blijft hangen.

De restanten van Mayastad Kaminaljuyu bevinden zich binnen de stadsgrenzen. In de beginperiode van de Spaanse kolonisatie was het een kleine stad genaamd El Carmen. Toen een aardbeving Antigua Guatemala, de voormalige hoofdstad van Guatemala, in 1775 vernietigde, werd de hoofdstad door de Spanjaarden verplaatst naar het hedendaagse Guatemala-Stad. Vele kunstschatten uit de kerken van Antigua zijn toen verplaatst naar de nieuwe kerken in Guatemala-Stad.

Belangrijke bezienswaardigheden van de stad zijn:

    Museum Popol Vuh (grote verzameling Maya-oudheden),
    Museum voor Moderne Kunst,
    Museum Ixchel (verzameling Mayakleding en -stoffen),
    Museum Miraflores (met opgravingen uit Kaminaljuyu),
    Palacio Nacional,
    Kerk van La Merced (met kapel voor Sint Judas),
    Dierentuin van La Aurora.


 


Veilig, snel, vertrouwd

Booking.com

Andere citymaps