Arbois in Montagnes du Jura - het Franse Juragebergte.

De provincie Gerona is de eerste Spaanse provincie bij de passage van de grens met Frankrijk.

Booking.com heeft een aanbod van meer dan 2.330.186 accommodaties over de hele wereld.

Kreta is het grootste en meest zuidelijke eiland van Griekenland. Het heeft voor ieder wat wils.

Dakar is de hoofdstad van Senegal. Het ligt op het schiereiland Kaap Verde, het westelijkste punt van het vasteland van Afrika. Vanwege deze ligging is de stad geschikt voor de handel met Europa en de Amerika en is zij uitgegroeid tot een van de belangrijkste havens in de regio.

De stad ligt in de gelijknamige regio Dakar. Tijdens de volkstelling van 2002 had de gemeente Dakar 1.075.582 inwoners en de agglomeratie 2.452.656 inwoners.

Voor meer informatie zie ook onder de kaart

JavaScript must be enabled in order for you to use Google Maps.
However, it seems JavaScript is either disabled or not supported by your browser.
To view Google Maps, enable JavaScript by changing your browser options, and then try again.

Dakar is gesticht door de Fransen in 1857. In 1902 werd het de hoofdstad van Frans-West-Afrika, een rol die het overnam van Saint-Louis. Van 1959 to 1960 was het de hoofdstad van de Mali Federatie die kort heeft bestaan, daarna van de republiek Senegal.

Van de 16e tot 19e eeuw was Dakar een belangrijk centrum voor de slavenhandel. Meer slaven werden vanuit Dakar naar Amerika gezonden dan vanuit enige andere afzonderlijke Afrikaanse haven. Het fort D'Estrees op het eiland Gorée, waar de slaven gehouden, verhandeld en ingescheept werden, is na de onafhankelijkheid gerestaureerd en is nu in gebruik als museum.


Veilig, snel, vertrouwd

Booking.com

Andere citymaps