Arbois in Montagnes du Jura - het Franse Juragebergte.

De provincie Gerona is de eerste Spaanse provincie bij de passage van de grens met Frankrijk.

Booking.com heeft een aanbod van meer dan 2.330.186 accommodaties over de hele wereld.

Kreta is het grootste en meest zuidelijke eiland van Griekenland. Het heeft voor ieder wat wils.

Canberra is de federale hoofdstad van het Gemenebest van Australië en ligt in het Australian Capital Territory (Australisch Hoofdstedelijk Territorium). Met 356.120 inwoners (2006) is het de zevende grootste stad van het land.

In 1820 kwamen de eerste kolonisten naar deze streek omdat ze geschikt was om schapen te houden.

In 1908 werd de huidige locatie uitgekozen als hoofdstad na jarenlange discussies over een geschikte plaats. Voor een nieuwe stad is gekozen om na-ijver tussen Sydney en Melbourne te voorkomen. Canberra ligt dan ook tussen beide steden in (300 km van Sydney en 650 km van Melbourne). Totdat het parlementsgebouw af was fungeerde Melbourne als zetel voor het parlement. De naam betekent Ontmoetingsplaats in de taal van de Aboriginals.

De stad is de grootste van Australië die niet aan de zee grenst, en de op 6 na grootste in heel Australië. De Australische Grondwet schrijft voor dat elke hoofdstad toegankelijk naar zee moet zijn. Hierdoor is het Jervis Bay Territorium in het zuiden van Nieuw-Zuid-Wales bij het Australisch Hoofdstedelijk Territorium gevoegd. Het ligt op ongeveer drie uur rijden van Canberra, en is inmiddels een nationaal park.

Canberra werd oorspronkelijk aangelegd door de Amerikaanse stedenbouwer Walter Burley Griffin en bestaat uit een centrum met onder andere de parlementsgebouwen en de gebouwen van de verschillende departementen. Naast het centraal gelegen centrum (in de volksmond Civic genoemd) zijn er in de omliggende wijken nog een aantal centra te vinden. Woden, Belconnen, Tuggeranong en Gungahlin zijn de belangrijkste plaatsen, allen beschikken ze over grote winkelcentra.

Bezienswaardigheden

    National Library of Australia
    National Archives of Australia
    Telstra Tower
    Australian National Botanic Gardens op Black Mountain
    National Zoo and Aquarium op Scrivener Dam
    National Science en Technology Centre

Musea en beeldenparken

    Australian War Memorial
    Canberra Museum and Gallery (CMAG)
    Canberra Contemporary Art Space
    National Gallery of Australia
    Beeldenpark van de National Gallery of Australia
    Reconciliation Place
    National Museum of Australia
    National Portrait Gallery of Australia
    National Dinosaur Museum and Questacon

In Canberra is het Australian Network for Plant Conservation gevestigd, een organisatie die zich richt op de bescherming van planten die van nature in Australië voortkomen.


Veilig, snel, vertrouwd

Booking.com

Andere citymaps