Arbois in Montagnes du Jura - het Franse Juragebergte.

De provincie Gerona is de eerste Spaanse provincie bij de passage van de grens met Frankrijk.

Booking.com heeft een aanbod van meer dan 2.330.186 accommodaties over de hele wereld.

Kreta is het grootste en meest zuidelijke eiland van Griekenland. Het heeft voor ieder wat wils.

Kigali is de hoofdstad van Rwanda en het economische en bestuurlijke centrum van het land. Kigali had in 2009 ruim 950.000 inwoners. De stad is op enkele heuvels gebouwd.

Voor meer informatie zie ook onder de kaart

JavaScript must be enabled in order for you to use Google Maps.
However, it seems JavaScript is either disabled or not supported by your browser.
To view Google Maps, enable JavaScript by changing your browser options, and then try again.

Kigali werd in 1907 tijdens de Duitse kolonisatie door Richard Kandt gesticht. Pas in 1962, tijdens de dekolonisatie, werd Kigali de hoofdstad van Rwanda. De traditionele hoofdstad was vroeger de residentie van de Mwami (koning) te Nyanza. Het koloniale centrum bevond zich in Butare, toentertijd Astrida genaamd. Het was eerst de bedoeling om van Butare de hoofdstad van het onafhankelijke Rwanda te maken, maar vanwege de centrale ligging van Kigali werd toch voor de stad gekozen. Sindsdien is de stad in hoog tempo gegroeid en steeds het politieke, economische en culturele centrum van Rwanda gebleven.

Vanaf 7 april 1994 vormde Kigali het toneel van de Rwandese genocide, de moord op zo'n miljoen Tutsi's en gematigde Hutu's door Hutu-milities (interahamwe) en leden van het Rwandese leger. In Kigali vond ook de strijd plaats tussen het leger, dat door Hutu's gedomineerd werd, en het Front Patriotique Rwandais (FPR, Patriottisch Front van Rwanda), dat overwegend uit Tutsi's bestond.

Na 1994 heeft de stad zich snel ontwikkeld. Veel Rwandezen hebben zich er gevestigd, in het bijzonder teruggekeerde Tutsi-vluchtelingen. Er zijn veel nieuwe gebouwen bijgekomen of nog in aanbouw.
Kigali is opgebouwd rond vier geografische centra, die overeenkomen met voormalige dorpen Nyarugenge, Kanombe, Mutamba en Butamwa.


Veilig, snel, vertrouwd

Booking.com

Andere citymaps