Arbois in Montagnes du Jura - het Franse Juragebergte.

De provincie Gerona is de eerste Spaanse provincie bij de passage van de grens met Frankrijk.

Booking.com heeft een aanbod van meer dan 2.330.186 accommodaties over de hele wereld.

Kreta is het grootste en meest zuidelijke eiland van Griekenland. Het heeft voor ieder wat wils.

New Delhi is de hoofdstad van India. New Delhi is tevens een gemeente en een district van het Nationaal Hoofdstedelijk Territorium van Delhi, en vormt samen met de stad Delhi en een aantal kleinere steden één stedelijk gebied.

Meestal worden in India de beide steden samen Delhi genoemd. De gemeente New Delhi heeft een oppervlakte van 42,7 km² en 294.783 inwoners.

Voor meer informatie zie ook onder de kaart

JavaScript must be enabled in order for you to use Google Maps.
However, it seems JavaScript is either disabled or not supported by your browser.
To view Google Maps, enable JavaScript by changing your browser options, and then try again.

New Delhi is in 1912 door de Britten gesticht om als nieuwe hoofdstad van Brits-Indië te fungeren. De stad was officieel gereed in 1929 en werd in 1931 als hoofdstad in gebruik genomen. Van 1912 tot 1931 fungeerde Delhi als tijdelijke hoofdstad; tot 1912 was Calcutta de hoofdstad.

Doordat New Delhi een planmatig aangelegde Britse stad is, heeft de stad een opvallend Brits-koloniaal uiterlijk, dit in tegenstelling tot het veel grotere en oudere Delhi. De stad kent ook enkele grote parken, naar Brits voorbeeld. Uit de koloniale tijd dateren vele gebouwen, waaronder het Rashtrapati Bhavan, de ambtswoning van de president van India. Het resultaat van de koloniale erfenis is dat de hoofdstad van India het minst op een Indiase stad lijkt wat architectuur en stadsplanning betreft.


Veilig, snel, vertrouwd

Booking.com

Andere citymaps