Arbois in Montagnes du Jura - het Franse Juragebergte.

De provincie Gerona is de eerste Spaanse provincie bij de passage van de grens met Frankrijk.

Booking.com heeft een aanbod van meer dan 2.330.186 accommodaties over de hele wereld.

Kreta is het grootste en meest zuidelijke eiland van Griekenland. Het heeft voor ieder wat wils.

Thimphu is de hoofdstad van het Aziatische bergstaatje Bhutan en ze ligt in het district Thimphu. De stad ligt in het westen van het land aan de Wang Chu rivier op 2300 meter hoogte en is omringd door bergen.

In 1997 telde Thimpu naar schatting 45 duizend inwoners en is daarmee één van de kleinste hoofdsteden ter wereld. Er zijn geen werkende verkeerslichten; indien nodig regelt een verkeersagent het verkeer. Hoogbouw ontbreekt en de huizen zijn gebouwd in traditionele architectuur. De toenmalige koning - Jigme Dorji Wangchuk - bepaalde in 1955 dat Thimphu in het vervolg de enige hoofdstad zou zijn. Daarvoor kende Bhutan twee hoofdsteden: Punakha, de winterhoofdstad en Thimphu, de zomerhoofdstad.

Voor meer informatie zie ook onder de kaart

JavaScript must be enabled in order for you to use Google Maps.
However, it seems JavaScript is either disabled or not supported by your browser.
To view Google Maps, enable JavaScript by changing your browser options, and then try again.


Bezienswaardigheden

-Het boeddhistische klooster Tashicho dzong uit de 18e eeuw is sinds 1952 de regeringszetel van Bhutan. Daarnaast is dit het religieuze centrum van het land, waar 's zomers de geestelijke leider, de Je Khenpo en zijn gevolg verblijven. In deze dzong vindt ook het jaarlijkse Tsechu festival plaats.

-Het Dechenchoeling paleis is de residentie van de koning. Het ligt enige kilometers ten noorden van de stad.

-De Memorial Chorten is een tempel, gebouwd ter nagedachtenis van de derde koning Jigme Dorji Wangchuk. Hij werd in 1974 gebouwd in opdracht van zijn echtgenote, de moeder van de huidige koning.

-De Nationale Bibliotheek, in het centrum van Thimphu, bevat veel oude belangrijke manuscripten in het Dzongkha en Tibetaans. Ze zijn met mooie stoffen omslagen.

-Het jaarlijkse Tsechu festival is een religieus festival, vooral ter ere van Guru Rinpoche. Tijdens het festival, dat enkele dagen duurt, worden een groot aantal traditionele dansen opgevoerd. Daarmee worden, in navolging van Guru Rinpoche, de kwade geesten en demonen weggejaagd. .

-In Thimphu bevinden zich verder nog het voetbalveld, bekend van The Other Final, het "handicraft emporium", waar ambachtelijke producten te koop zijn en de School voor de Kunsten en Ambachten, ook wel "painting school" genoemd.
-Zes kilometer ten zuiden van Thimphu ligt de oudste kloosterburcht van Bhutan: Simthoka Dzong. Het werd gebouwd in 1629 door Shabdrung Ngawang Namgyal.


Veilig, snel, vertrouwd

Booking.com

Andere citymaps