Arbois in Montagnes du Jura - het Franse Juragebergte.

De provincie Gerona is de eerste Spaanse provincie bij de passage van de grens met Frankrijk.

Booking.com heeft een aanbod van meer dan 2.330.186 accommodaties over de hele wereld.

Kreta is het grootste en meest zuidelijke eiland van Griekenland. Het heeft voor ieder wat wils.

Asmara is de hoofdstad van Eritrea. Met een bevolking van geschat 579.000 inwoners (2006) is het veruit de grootste stad van het land. Asmara ligt op 2400 meter hoogte. Asmara is de zetel van de patriarch van Eritrees-orthodoxe Kerk.

Tot 1998 was de patriarch slechts aartsbisschop van die kerk. Nabij de stad ligt de luchthaven Asmara. Een spoorlijn verbindt de stad met de havenstad Massawa.

Voor meer informatie zie ook onder de kaart

JavaScript must be enabled in order for you to use Google Maps.
However, it seems JavaScript is either disabled or not supported by your browser.
To view Google Maps, enable JavaScript by changing your browser options, and then try again.

Asmara was een dorpje tot ongeveer 1880, toen het een regionaal bestuurscentrum binnen Ethiopië werd. Het werd de hoofdstad van de Italiaanse kolonie Eritrea in 1900. Tegen het eind van de jaren dertig van de twintigste eeuw veranderden de Italianen het aangezicht van de stad enorm. Zij zetten verschillende gebouwen neer volgens een nieuw stadsplan, zoals de Sint-Jozefkathedraal. Zo verkreeg Asmara de bijnaam Piccola Roma (klein Rome). Nog steeds zijn er veel gebouwen met een Italiaans opschrift en bouwstijl.

Tijdens de onafhankelijkheidsoorlog met Ethiopië in 1993 werd vooral rond het vliegveld hevig gevochten.

In Asmara is weinig van deze oorlog terug te zien. De stad was nauwelijks beschadigd. Nadat Eritrea in 1991 een officieel onafhankelijke staat werd, werd de stad volop vernieuwd. Er werd overal in de stad gebouwd en beschadigde huizen werden gerenoveerd. Zij is nu een van de schoonste steden van Afrika.


Veilig, snel, vertrouwd

Booking.com

Andere citymaps