Arbois in Montagnes du Jura - het Franse Juragebergte.

De provincie Gerona is de eerste Spaanse provincie bij de passage van de grens met Frankrijk.

Booking.com heeft een aanbod van meer dan 2.330.186 accommodaties over de hele wereld.

Kreta is het grootste en meest zuidelijke eiland van Griekenland. Het heeft voor ieder wat wils.

Conakry (ook Konakry) is de hoofdstad van Guinee. De stad is een haven aan de Atlantische oceaan, en heeft ongeveer 2.000.000 inwoners.

Voor meer informatie zie ook onder de kaart

JavaScript must be enabled in order for you to use Google Maps.
However, it seems JavaScript is either disabled or not supported by your browser.
To view Google Maps, enable JavaScript by changing your browser options, and then try again.

Conakry ontwikkelde zich op het eiland Tumbo aan het eind van het schiereiland Kaloem, waarmee het nu via een landengte verbonden is, en waarop de stad zich uitbreidt. Zij werd officieel gesticht toen Groot-Brittannië het eiland afstond aan Frankrijk in 1887. Het werd de hoofdstad van Frans Guinee in 1904, en bloeide als een exporthaven, vooral nadat de spoorweg naar Kankan geopend werd. De spoorweg is inmiddels gesloten.

De stad heeft zich over het schiereiland over vijf districten uitgebreid. Van het zuidwestelijke uiteinde zijn deze: Kaloem (het stadscentrum), Dixinn (met de universiteit en vele ambassades), Ratoma (bekend om het nachtleven), Matam en tenslotte Matoto, waar de luchthaven van Gbessia gelegen is.

Bezienswaardigheden zijn het Nationaal Museum, de vele markten, het Palais du Peuple, de Grand Mosque, het nachtleven en het nabijgelegen Iles de Los.

De stad is ook bekend om haar botanische tuinen.

Conakry is de grootste stad van Guinee en is het bestuurlijke en economische centrum van het land. De economie draait vooral om de haven, die moderne installaties om lading over en op te slaan bezit. Vooral aluminium en bananen worden verscheept. Voeding en auto's zijn enkele eindproducten.
 


Veilig, snel, vertrouwd

Booking.com

Andere citymaps