Arbois in Montagnes du Jura - het Franse Juragebergte.

De provincie Gerona is de eerste Spaanse provincie bij de passage van de grens met Frankrijk.

Booking.com heeft een aanbod van meer dan 2.330.186 accommodaties over de hele wereld.

Kreta is het grootste en meest zuidelijke eiland van Griekenland. Het heeft voor ieder wat wils.

Seoel of Seoul is de meer dan 600 jaar oude hoofdstad van Zuid-Korea. Tot 1945 was het de hoofdstad van heel Korea. Sinds het ontstaan van de Republiek Korea, beter bekend als Zuid-Korea, in 1948, is het de hoofdstad van dat land, behalve een korte tijd tijdens de Koreaanse Oorlog.

Seoel bevindt zich in het noordwesten van het land, onder de DMZ, aan de oevers van de Han. De stad is het politieke, culturele, sociale en economische centrum van Zuid-Korea.

Met ongeveer 11 miljoen mensen op een oppervlakte van 613 km² is de stad Seoel een van de dichtstbevolkte steden ter wereld. De gehele agglomeratie Seoel (met inbegrip van onder meer Incheon) telt zelfs 22,7 miljoen mensen en is daarmee na Tokio de grootste stedelijke agglomeratie ter wereld. Op dit moment is maar liefst 48% van alle Zuid-Koreanen woonachtig in de regio Seoel. Er zijn meer dan één miljoen voertuigen geregistreerd, die de oorzaak zijn van opstoppingen tot na middernacht.

Voor meer informatie zie ook onder de kaart      [Terug naar index met alle steden]

JavaScript must be enabled in order for you to use Google Maps.
However, it seems JavaScript is either disabled or not supported by your browser.
To view Google Maps, enable JavaScript by changing your browser options, and then try again.


 

Geschiedenis
Vele eeuwen lang was Seoel (betekenis: "hoofdstad") een stad van ongeveer 200.000 inwoners. Het was koning Taejo van Joseon die, nadat hij de Goryeodynastie omver geworpen had, Seoel de hoofdstad van de Joseondynastie maakte. De stad heette toen nog Hanyang. In 1394 werd begonnen aan de bouw van de nieuwe hoofdstad in Seoel. Reeds in 1395 was het Gyeongbok paleis klaar en in 1405 het minder belangrijke Changdeokpaleis. Al voor de eerste helft van de 15de eeuw was de gehele nieuwe stad klaar, geheel volgens de regels van Feng Shui.

In de periode van het Japanse kolonialisme (1910-1945) stond de stad bekend als Keijō (Japans: 京城; Koreaans: 경성, Gyeongseong). In deze periode groeide zij uit tot ongeveer 1 miljoen inwoners. Tijdens de Koreaanse Oorlog (1950-1953) wisselde de stad diverse malen van bezetter en werd grotendeels verwoest. Door de toevloed van grote aantallen vluchtelingen was de bevolking aan het eind van die oorlog aangezwollen tot ongeveer 2,5 miljoen inwoners, waarvan het grootste deel dakloos was. Nadien werd Seoel als moderne stad herbouwd.

In Seoel vonden de Olympische Zomerspelen van 1988 plaats. Ook was Seoel een van de gaststeden tijdens het Wereldkampioenschap voetbal 2002 in Zuid-Korea en Japan. Er werden drie wedstrijden gespeeld in het Seoul World Cup Stadion.

Bezienswaardigheden
Seoul Tower
    Changdeokgung-paleiscomplex (창경궁; 昌慶宮)
    Bosingak
    Cheonggyecheon
    Changgyeonggung
    Deoksugung (덕수궁; 德壽宮)
    Gyeongbokgung (경복궁; 景福宮)
    Gyeonghuigung (경희궁; 慶熙宮)
    Unhyeongung (운현궁; 雲峴宮)
    Samjeondo-monument
    Namhansanseong
    Bukhansanseong
    Namsan-park
    Sungjoon-park
    Sungnyemun historische houten stadspoort, door brand vernietigd op 10 februari 2008

Tempels:

    Bongeunsa
    Jongmyo
    Dongmyo
    Munmyo
    Jogyesa
    Hwagyesa

Overig:

N-Seoul Tower, gebouwd in 1969, is een communicatietoren open voor publiek. Met een hoogte van 236,7 m en een hoogte van 479,7 m boven zeeniveau biedt het uitzicht over heel Seoul.

Musea

    Rodin Museum (Seoel)
    Ho-Am Art Museum
    Kimchi Field Museum
    Seoel Olympic Museum of Art (SOMA)
    National Palace Museum
    War Memorial
 


Veilig, snel, vertrouwd

Booking.com

Andere citymaps