Arbois in Montagnes du Jura - het Franse Juragebergte.

De provincie Gerona is de eerste Spaanse provincie bij de passage van de grens met Frankrijk.

Booking.com heeft een aanbod van meer dan 2.330.186 accommodaties over de hele wereld.

Kreta is het grootste en meest zuidelijke eiland van Griekenland. Het heeft voor ieder wat wils.

Managua (volledige naam: Leal Villa de Santiago de Managua) is de hoofdstad en grootste stad van Nicaragua, in Midden-Amerika. De stad is gelegen op de zuidoever van het Meer van Managua en strekt zich over een lengte van dertig kilometer langs dit meer uit.

Van indianendorp tot hoofdstad
Op de plek van Managua lag oorspronkelijk een indiaanse nederzetting met de naam Managuac. In 1819 werd daar de stad Managua gesticht onder de officiële naam 'Leal Villa de Santiago de Managua'. In 1885 kreeg de stad de status van hoofdstad, om de rivaliteit hieromtrent tussen de steden Granada en León te beslechten.

Rampen in de stad
In maart 1931 werd een groot deel van de stad verwoest door een aardbeving. Op 23 december 1972 overkwam de stad hetzelfde, waardoor ruim tienduizend mensen overleden en vijfhonderdduizend mensen dakloos werden.[1] Het grootste deel van de stad, waaronder het centrum, werd weggevaagd.

De nasleep van deze aardbeving betekende het einde van de loyaliteit jegens het regime van Anastasio Somoza Debayle, want de familie Somoza soupeerde de helft van de internationale hulpgelden die werden gestuurd zelf op en het centrum van Managua werd nooit herbouwd. De bevolking van Managua trok vervolgens naar de gebieden in de periferie en naar andere steden in het land. Managua kreeg daardoor een uiterlijk tegengesteld aan de meeste grote steden in Midden-Amerika: de rijkere klassen woonden aan de rand van de stad, terwijl de armen bivakkeerden in de ruïnes van het centrum.

In 1979 leed de stad opnieuw grote schade, als gevolg van bombardementen en militaire acties tijdens de burgeroorlog in Nicaragua.

Gedurende de jaren negentig, na de burgeroorlog, wist de stad zich weer te ontwikkelen tot een moderne stad met een bruikbare infrastructuur. Toch zijn er nog wel wat problemen te slechten. Zo is het de stad met de grootste bevolkingsdichtheid in het land. Zo'n 41% van de stedelijke bevolking van Nicaragua bevindt zich in Managua. Het onderwijsniveau in de stad is echter niet hoog. Ruim 45% van de bevolking van Managua heeft hooguit lagere school genoten, terwijl slechts 11% een vorm van hoger onderwijs heeft afgerond. De bevolkinsomvang groeit snel, hetgeen leidt tot problemen op het gebied van hygiëne en eerste levensbehoeften.

De stad is bovendien gelegen in een geografisch gebied dat zeer gevoelig is voor aardbevingen, orkanen en overstromingen. Zo werd de stad in 1998 getroffen door de orkaan Mitch.


 


Veilig, snel, vertrouwd

Booking.com

Andere citymaps