Arbois in Montagnes du Jura - het Franse Juragebergte - enkele fraaie streetviews

De provincie Gerona is de eerste Spaanse provincie bij de passage van de grens met Frankrijk.

Booking.com heeft een aanbod van meer dan 2.330.186 accommodaties over de hele wereld.

Kreta is het grootste en meest zuidelijke eiland van Griekenland. Het heeft voor ieder wat wils.

Speciale gezinsvoordelen aan boord Costa schepen - ‘C-wonders’ laten dromen van jong en oud uitkomen.

Costa Crociere is Europa’s nr. 1 cruisemaatschappij. Al meer dan 60 jaar bevaren Costa’s schepen de wereldzeeën, leveren het beste op het gebied van Italian Style, gastvrijheid, gastronomie en bieden ultieme droomvakanties op het gebied van plezier en ontspanning. De vloot bestaat uit 14 schepen, alle varend onder de Italiaanse vlag en elk met specifieke eigenschappen en een unieke stijl: samen bieden zij elk jaar de kans om 250 verschillende bestemmingen te bezoeken in het Middellandse Zeegebied, Noord-Europa, de Baltische Zee, het Caribisch gebied, Zuid Amerika, de Verenigde Arabische Emiraten, het Verre Oosten en de Indische Oceaan. Nog twee schepen zijn bij Fincantieri besteld en worden afgeleverd in 2012.

Costa Crociere is RINA gecertificeerd (Italiaans Scheeps Register) met BEST4, een systeem op basis van vrijwillige certificatie en naleving van de hoogste standaard op het gebied van maatschappelijke verantwoordelijkheid (SA 8000, uitgegeven in 2001), milieu (UNI en ISO 14001, 2004), veiligheid (OHSAS 18001, 2007) en kwaliteit (UNI en ISO 9001, 2008). Costa Cruises is de officiele partner van het WNF Italië op het gebied van de bescherming van het Middellandse Zeegebied sinds 2005. Alle schepen van de Costa vloot hebben een RINA Groene Ster certificatie waarmee wordt gewaarborgd dat de schepen volgens de hoogste milieu eisen en standaards opereren. In de ‘Global Reputation Pulse’2009 heeft Costa in een internationale studie naar reputatie (op het gebied van vertrouwen en aanzien) de eerste plaats toegekend gekregen van Italiaanse service organisaties. Bij dit onderzoek waren 600 bedrijven in 32 landen betrokken.   

Met een opbrengst van ongeveer 2.6 miljoen euro en 1.82 miljoen gasten in 2009, is Costa Crociere S.p.A. de grootste Italiaanse reis organisatie en omvat de merken Costa Cruises, AIDA Cruises en Iberocruceros. De Costa group bezet een tiende plaats op het gebied van winstgevendheid en een 65e plaats op het gebied van verkoop in een onderzoek van Mediobanca, waarbij 3700 Italiaanse bedrijven met tenminste 50 miljoen euro omzet zijn onderzocht. Costa Crociere S.p.A. is onderdeel van Carnival Corporation & plc (NYSE/LSE: CCL; NYSE:CUK), ’s werelds grootste cruise organisatie.


Costa Cruises verscherpt aanbod voor álle gezinnen
Costa Cruises lanceerde al lang geleden het concept ‘kinderen gratis’.  De rederij  gaat nu een stap verder met een scherp aanbod voor  grote gezinnen, gezinnen met oudere kinderen of eenoudergezinnen.

Kinderen cruisen gratis
Bij Costa cruisen kinderen gratis, indien zij verblijven op de hut bij de ouders. Een Middellandse Zee cruise van een week, op basis van volpension voor een gezin bestaande uit twee volwassenen en twee kinderen is al te boeken voor nog geen € 1700,- totaal.

Voor andere gezinnen
Eenoudergezinnen of gezinnen met meer dan twee kinderen konden tot voor kort niet profiteren van dit soort acties. Als zeer gezinsvriendelijke maatschappij komt Costa nu met een aantal aantrekkelijke opties, die geldig zijn op nagenoeg alle data, vaargebieden en schepen. Grotere gezinnen of gezinnen met oudere kinderen kunnen tegen een zeer voordelig tarief een aparte hut boeken. De twee ouders boeken een hut uit de brochure en betalen de primaprijs (de vroegboekprijs) of de dagprijs. Twee kinderen slapen in een tweepersoons binnenhut tegen een vast laag tarief. Een derde of vierde kind slaapt op de hut van de ouders en is helemaal gratis. Een cruise van een week in het Middellandse Zee gebied voor een gezin met drie kinderen, in twee aparte binnenhutten is al te boeken vanaf € 2336,-.  Ook eenoudergezinnen worden nu tegemoet gekomen met een speciaal kindertarief. Dit aanbod geldt alleen voor binnenhutten en is beperkter beschikbaar.

Meer informatie over Costa op www.costacruises.nl


Speciale gezinsvoordelen aan boord Costa schepen
Een cruise is voor een gezin aantrekkelijk omdat het grootste deel van de kosten vooraf betaald is. Bovendien cruisen kids meestal gratis. Bijkomende kosten zijn goed in de hand te houden.

Alles inbegrepen is heel veel
Volpension met verschillende verwen tussendoortjes en ontbijt op de hut is bij de cruiseprijs inbegrepen. Evenals onbeperkt gebruik van de handdoeken aan dek, de zwembaden, sportfaciliteiten, theater, salons, discotheek, bibliotheek, live optredens, sauna of danslessen. En voor de kinderen natuurlijk vertier, kinderclubs en bekwame animatie.

Gelukkige kinderen en ontspannen ouders
De Squok Club heten de kinderparadijzen op de Costa schepen die zijn onderverdeeld in de verschillende leeftijdscategorieën.  Voor jongere kinderen zijn er de Mini-Club (3-6 jaar) en de  Maxi Club (7-11 jaar). Er wordt van alles georganiseerd: educatieve spellen in samenwerking met het WNF waar Costa nauw mee samenwerkt, meer ook schattenjacht, sportwedstijden, gekostumeerde optochten of karaoke. Kinderen onder de drie kunnen wel gebruik maken van de faciliteiten en speelgoed in de squok clubs, maar wel onder begeleiding van een volwassene.

De oudere kinderen kunnen terecht in de Teen Junior Club (12-14 jaar) en de Teen Club (15-17 jaar). Tijdens de dans- en muzieklessen, sportwedstrijden, zwembadfeest met middernachtzwemmen, discotheek en themadiners zijn vrienden zo gemaakt.

Dranken forfaits
Aan boord zijn de dranken niet inbegrepen, op thee, koffie, sap(ontbijt) en water uit de automaten na. Het voordeel hiervan is dat de dranken aan boord van uitstekende kwaliteit zijn, en toch betaalbaar. Om de kosten in de hand te houden is het aan te raden drankenforfaits te kopen. Die zijn er voor volwassenen en kinderen. Voor oudere kinderen is het voordeel dat ze zelf non alcoholische dranken kunnen bestellen. Een Boys & Girls kaart voor 10 (fris)drankjes komt op € 23,-. Een Happy Forfait, waarmee drankjes naar keuze tijdens lunch of diner kunnen worden besteld komt op € 12,- per persoon per dag voor volwassenen en maar € 7,50 voor kinderen (voor hen geen bier of wijn uiteraard).

Meer informatie over Costa Cruises op www.costacruises.nl‘C-wonders’ laten dromen van jong en oud uitkomen
Zowel voor kinderen als volwassenen die jong van geest zijn, heeft Costa aan boord van de nieuwste schepen de vijf ‘C-wonders’.

Scuderia Costa
Niets komt zo dichtbij het echte formule 1 werk als deze  simulator, die door het Nederlandse bedrijf VESC speciaal voor Costa is ontwikkeld.

Golf Club
Kies op dek 10 uit een uitgebreide virtuele selectie van ’s werelds mooiste golfbanen. En oefen verder op de naastgelegen putting green.

PlayStation World
De game verslaafden hoeven tijdens een Costa vakantie niet af te kicken: een speciale PS Area, mogelijkheden in de hut en zelfs PS avond vertier bieden uitkomst.  

Roller Skating
Op de speciale Skorpion Quadline Skates is skaten op het bovenste dek met uitzicht op de zee toch heel wat anders dan het inline skating door de polder.

Mizar4D Cinema
Een bioscoop maar dan  met een extra dimensie. 3D, met als extra bewegende stoelen, geuren en nevels maakt dit een intense ervaring. Te eng voor kinderen onder de zes.

Meer informatie over Costa Cruises op www.costacruises.nl