Arbois in Montagnes du Jura - het Franse Juragebergte - enkele fraaie streetviews

De provincie Gerona is de eerste Spaanse provincie bij de passage van de grens met Frankrijk.

Booking.com heeft een aanbod van meer dan 2.330.186 accommodaties over de hele wereld.

Kreta is het grootste en meest zuidelijke eiland van Griekenland. Het heeft voor ieder wat wils.

Duurzame toeristische bestemmingen in Nederland kunnen zich nog tot 13 maart a.s. inschrijven voor de EDEN award 2011, de prijs die vorig jaar in de wacht werd gesleept door WaterReijk Weerribben Wieden.

EDEN staat voor European Destinations of ExcelleNce en is een Europees stimuleringsproject voor duurzame ontwikkeling van toeristische bestemmingen/regio’s.

Dru fabriekElk jaar staat een ander thema centraal. In 2010 gaat het om herbestemming van lokaal erfgoed. Alle toeristische bestemmingen waar lokaal erfgoed identiteitsvormend is voor de regio en een hoofdrol speelt in de toeristisch recreatieve beleving, kunnen dit jaar meedingen naar de award. Ook in Gelderland en Overijssel zijn goede voorbeelden van regio’s waar cultureel en industrieel erfgoed een prima herbestemming hebben gekregen. Grijp je kans, download hier het inschrijfformulier en maak kans op de geldprijs van 25.000 euro die de winnaar ten deel valt.

Europese prijs
Om aandacht te vestigen op minder bekende bestemmingen én om duurzame ontwikkeling te stimuleren is de Europese Commissie in 2006 gestart met de EDEN award. Een prijs voor de meest duurzame toeristische bestemming. Alle (kandidaat-) lidstaten van de EU kunnen meedoen aan de verkiezing. Elk land organiseert zijn eigen selectietraject en kiest een eigen landelijke winnaar. Nederland doet sinds 2009 mee.

Jury
Uit alle inzendingen worden op 22 maart de beste vijf genomineerd. Een deskundige jury zal daaruit de winnende bestemming kiezen die de award en bijbehorende geldprijs van 25.000 euro op 19 mei krijgt uitgereikt door staatssecretaris Bleker van het Ministerie van Economische Zaken, Landbouw en Innovatie (EL&I).

Voor meer informatie: www.edenaward.nl