Arbois in Montagnes du Jura - het Franse Juragebergte - enkele fraaie streetviews

De provincie Gerona is de eerste Spaanse provincie bij de passage van de grens met Frankrijk.

Booking.com heeft een aanbod van meer dan 2.330.186 accommodaties over de hele wereld.

Kreta is het grootste en meest zuidelijke eiland van Griekenland. Het heeft voor ieder wat wils.

De Roemeense lagekostenmaatschappij Blue Air kondigt aan dat ze vanaf 30 mei rechtstreekse vluchten opstart tussen Brussels Airport en Bacau. Dat doet ze twee keer per week (maandag en vrijdag) met een Boeing 737.

Tickets kunnen nu reeds gereserveerd worden in het boekingssysteem van de maatschappij op www.blueairweb.com en bij reisagentschappen.

Bacau werd nog nooit eerder rechtstreeks aangevlogen vanuit Brussel. De nabijheid van zakencentra zoals Iasi en Chisinau (in Moldavië) maken dit een aantrekkelijke businessbestemming. Door het UNESCO werelderfgoed en de authenticiteit van het Oost Roemeense platteland zit deze bestemming ook voor vakantiereizigers sterk in de lift. De Donauregio was gastregio op de 53e editie van het Vakantiesalon. De Donau doorkruist vele landen en ondermeer Roemenië en Moldavië. Het is een streek met een rijkelijk toeristisch aanbod die de laatste jaren aan populariteit wint bij de Belgische reiziger.

Blue Air is niet nieuw voor Brussels Airport : de maatschappij verzorgt sinds enkele jaren vluchten naar Boekarest (Baneasa) en Contstanza.

Voor 2011 werden reeds diverse andere nieuwe bestemmingen aangekondigd vanaf Brussels Airport naar deze regio. Montenegro Airlines lanceert drie wekelijkse vluchten op Podgorica, hoofstad van Montengro. JetairFly begint tevens rechtstreekse verbindingen naar Tirana en opent Pristina in Kosovo.  Belle Air lanceert drie wekelijkse vluchten op Tirana.