Arbois in Montagnes du Jura - het Franse Juragebergte.

De provincie Gerona is de eerste Spaanse provincie bij de passage van de grens met Frankrijk.

Booking.com heeft een aanbod van meer dan 2.330.186 accommodaties over de hele wereld.

Kreta is het grootste en meest zuidelijke eiland van Griekenland. Het heeft voor ieder wat wils.

VisitDenmark, de officiële toerismeorganisatie van Denemarken, heeft voor 2012 een digitaal kortingsboekje samengesteld. Op vertoon van de geprinte kortingsbon(nen) krijgen gezinnen tot 20% korting op de toegangsprijs van ruim vijftig topattracties in het hele Deense eilandenrijk.


VisitDenmark heeft een online kortingsboekje samengesteld voor gezinnen, waaraan ruim vijftig topattracties in heel Denemarken meedoen: van kalkgrotten, kastelen, pretparken, Vikingcentra, kunst- en openluchtmusea, tot natuurcentra, dierentuinen, safariparken, aquaria en zogenaamde Sommerlande, de typisch Deense zomerrecreatieparken met attracties te land, te water en in de lucht.

Via de website www.visitdenmark.nl/korting zijn de kortingsbonnen gratis te downloaden. Het boekje is ingedeeld per regio, zodat men gemakkelijk de kortingsbonnen print van de bezienswaardigheden in de omgeving waar men verblijft.
Op vertoon van de geprinte bonnen bij de kassa van de attractie(s) naar keuze, krijgt men direct tot 20% korting op de toegangsprijs. De korting geldt in heel 2012 en voor maximaal twee volwassenen en drie kinderen in de leeftijd tot en met 11 jaar.

Kindvriendelijkste land van Europa
Onlangs wees uitgebreid onderzoek van de gerenommeerde Duitse Stiftung für Zukunftsfragen uit dat Denemarken het kindvriendelijkste land van Europa is. Nederland werd achtste met 43%, precies de helft van de score van Denemarken.

Mathilde Henriques-Nielsen, directeur van VisitDenmark: "Kindvriendelijkheid is een gedachtegoed dat sterk verankerd is in de Deense samenleving. Ook toeristen ervaren dat. Er zijn uitstekende accommodaties en er is van alles te doen en te beleven: van attracties, musea en kastelen tot festivals, markten en evenementen. Er zijn tal van activiteiten in de afwisselende natuur en duizenden kilometers rustige en kindvriendelijke zandstranden. Het eilandenrijk is bovendien dichtbij en uitstekend bereikbaar. Een ideale (auto)vakantiebestemming dus voor jonge gezinnen. En met onze kortingsbonnen is een bezoek aan Denemarken dit jaar extra aantrekkelijk."

Brochurepakketten
Bij VisitDenmark zijn ook brochurepakketten te bestellen met (praktische) informatie over de vakantiemogelijkheden in het gezinsvriendelijke Denemarken in 2012. Zowel het Vakantiepakket als het Kampeerpakket bevat onder andere een landkaart van Denemarken en informatie over het beroemde familiepark LEGOLAND® Billund.

Op www.visitdenmark.nl/brochurepakketten staat de volledige inhoud van de pakketten en kan men een bestelling plaatsen. Per telefoon aanvragen kan ook via tel. 071 5211544 (ma/wo/vr van 09.30-12.00 uur). Het algemene Vakantiepakket Denemarken 2012 kost €4,95. Het uitgebreide Kampeerpakket Denemarken 2012 kost €6,95. Een acceptgiro wordt meegestuurd.