Arbois in Montagnes du Jura - het Franse Juragebergte.

De provincie Gerona is de eerste Spaanse provincie bij de passage van de grens met Frankrijk.

Booking.com heeft een aanbod van meer dan 2.330.186 accommodaties over de hele wereld.

Kreta is het grootste en meest zuidelijke eiland van Griekenland. Het heeft voor ieder wat wils.

Sinds 2003 wordt de „European Greenways Award“ uitgereikt door de European Greenways Association, een organisatie – met zetel in Spanje - ter bevordering van groene wegen. De Vennbahn kreeg dit jaar in de categorie "toeristisch product" een speciale prijs.

Internationale erkenning voor de Vennbahn

Het Toeristisch Agentschap Oost-België (TAO) kreeg van de regering van de Duitstalige gemeenschap en verschillende partners uit de grensregio de opdracht voor de marketing van deze unieke toeristische infrastructuur en is er onmiddellijk in geslaagd deze fel begeerde prijs binnen te halen.

De internationale prijs bevestigt het doel van de Duitstalige gemeenschap om de Oostkantons als wandel- en fietsregio te positioneren, zei Minister voor Toerisme Isabelle Weykmans, die één van de eersten was om hen te feliciteren en iedereen bedankte die aan de realisatie en de marketing van dit belangrijk economisch project had deelgenomen.

Ceremonie in het Portugese Viseu

De prijsuitreiking van de 6de uitgave volgde op donderdagavond tijdens een ceremonie in het Portugese Viseu, ongeveer 130 km ten zuidoosten van de stad Porto. Voor het Toeristisch Agentschap namen Directrice Sandra De Taeye en productverantwoordelijke Dany Heck de prijs in ontvangst. Zij waren allebei zeer opgetogen om te vernemen dat het Vennbahn-project deze voor de toeristische sector belangrijke award behaalde.

„De Vennbahn werd van bij de start als een toeristisch concept gepland en ook de marketing errond werd zo opgebouwd en kan daarom als een voorbeeld beschouwd worden. Wij zijn bijzonder trots op deze Europese erkenning, die niet alleen een erkenning is van het tot op heden geleverde werk, maar ook de bekendheid van de Vennbahn in Europese kringen zal versterken“, zei Sandra De Taeye na de prijsuitreiking in Portugal. Voor haar is de Europese ervaringsuitwisseling een bewijs „van het feit dat de toeristische meerwaarde van groene wegen als een toeristisch concept dikwijls niet duidelijk erkend wordt».

Voorbeeld voor de integratie

De Vennbahn opent nieuwe wegen. Dit werd met het oog op de Vennbahn nog eens benadrukt in de toespraak van de heer Gilbert Perrin, Voorzitter van de Europese Vereniging van “Groene Wegen”. In de motivatie van de jury werd de Vennbahn als voorbeeld gesteld voor de integratie van groene wegen in het toeristisch aanbod. De recente ontwikkeling van het E-bike netwerk en de organisatie en de marketing van de Vennbahn-arrangementen werden extra in de verf gezet!

Het in juli 2013 geopende fietspad Vennbahn is met zijn 125 km één van de langste fietspaden langs oude spoorwegen in Europa. Het verbindt aan de grens drie regio’s tussen Duitsland, België en Luxemburg en werd als een Europees samenwerkingsproject gerealiseerd. De Vennbahn tussen Aken en Luxemburg is daadwerkelijk populairder.  De stijgende fietstrend is in heel Europe te merken.  In Raeren, Lammersdorf, Kalterberberg, Weismes, St. Vith en Burg Reuland werden overal meer fietsers geteld dan in het voorjaar. Bewoners en horeca-uitbaters vertelden dat op sommige dagen de fietsers het stadsbeeld beheersten. Dat was nog nooit gebeurd. Het economische en sociale effect op de regio is kort na de officiële opening al beduidend hoog.

Bevordering van “Groene Wegen”“

De prijs in de categorie “toeristisch product” is een unieke prijs in het kader van de „European Greenways Award“ en wordt slechts aan één winnaar uitgereikt. De organisatie wil op die manier bijzonder geslaagde toeristische producten voor “Groene Wegen” accentueren. Bedoeling is, de ontwikkeling en de marketing van kwalitatief hoogwaardig geïntegreerde toeristische producten in dit kader te bevorderen en de zichtbaarheid van deze initiatieven te benadrukken.

Naast deze prijs werden er ook nog prijzen in de categorie “excellentie“ en ”voorbeeldige initiatieven” uitgereikt. In 2009 vond de uitreiking van de “Greenways Award“ in St.Vith plaats.

Meer informatie via: http://www.aevv-egwa.org/site/hp_en.asp

Toeristisch Agentschap Oost-België
Hauptstraße 54
B-4780 Sankt Vith
Tel.: +32 (0)80 22 76 64
Fax: +32 (0)80 22 65 39
E-Mail:

Veilig, snel, vertrouwd

Booking.com